Jag erbjuder en bred portfölj av tjänster, där de mest populära är kommunikationsplanering, webbtexter och hjälp med annonsering i sociala medier. Jag gör också en del trycksaker så som rollups, visitkort och broschyrer. Det mesta gör jag själv men jag tar också hjälp av mitt nätverk vid behov.

Läs mer om några av mina tjänster nedan och hör av dig om du är intresserad av något jag inte nämner. Det mesta brukar gå att lösa!

Kommunikationsplan

För dig som är mån om ett riktigt bra slutresultat rekommenderar jag att vi tillsammans tar fram en kommunikationsplan för ditt projekt eller verksamhet. Genom att arbeta med en kommunikationsplans olika delar blir det tydligt för oss båda vad målen med marknadsföringen är, vilka målgrupper som ska nås och vilket budskap du vill kommunicera ut. Riktlinjer för design och tonalitet hjälper mig och andra som jobbar med din marknadsföring att kommunicera ditt varumärke på det sätt som du önskar.

Webbplatsinnehåll

Webbplatsens innehåll är avgörande för hur väl din besökare förstår vem du är och vad du erbjuder. Jag hjälper dig att skriva texter för din hemsida, läsvänliga och sökmotoranpassade. Förutom tjänstebeskrivningar, om oss-texter och andra klassiska webbtexter skriver jag även SEO-texter så som titlar, metabeskrivningar och alternativtexter för bilder. Hos mig kan du också få hjälp med GDPR- och cookietexter.

Foton och bilder

För att få bra bilder till din webbplats är det bra om vi gemensamt kan hitta en fotograf som fotar i din verksamhet och tar personalbilder. Det går också att hitta bra bilder i olika bildbanker, där många har åländska motiv.

Webbplats – Design och teknisk lösning

Innehåll är väldigt viktigt för att dina kunder ska hitta dig och förstå vad du erbjuder. Men innehållet behöver stöd av modern teknik och genomtänkt design för att komma till sin rätt. Jag hjälper dig att ta fram en passande design samt sätta upp allt som rör det tekniska för din hemsida. Från domännamn och hosting till en inloggning som du kan använda för att uppdatera innehållet själv.

Om du har en logotyp och grafisk profil som du trivs med så arbetar jag med den, i annat fall kan jag hjälpa dig att justera ditt varumärkes utseende så att det stämmer bättre överens med den du är idag. Jag gör också favicons och e-postsignaturer som matchar webbplatsen.

​Jag kan bygga webbplatser helt från grunden så att du får en hundra procent skräddarsydd lösning. Men jag kan också göra din hemsida utifrån en mall, vilket ofta är mer kostnadseffektivt.

Jag skriver och lägger upp annonser i Googles söknätverk för att dina kunder ska hitta dig, som ett komplement till sökmotoroptimering av din sajt. Jag hjälper dig att välja sökord, så att dina annonser visas vid rätt tillfällen och för rätt personer. Jag skriver också copy för displayannonser.

Facebook och Instagram

För att nå dina målgrupper effektivt och prisvärt arbetar jag med Facebook Ads, som visas i Facebookflöden, på Messenger och i Instagram. Om du vill kan jag också uppdatera dina sociala medier regelbundet, eller påminna dig om att göra det.​

Content Marketing

​Jag skriver artiklar, blogginlägg och andra redaktionella texter som du kan använda i din innehållsmarknadsföring (Content Marketing). Genom att lära känna dina målgrupper tar jag fram innehåll som intresserar, engagerar och driver trafik till din sajt.

Tekniska, beskrivande och instruerande texter

Min bana som frilansande skribent började med teknisk text, och att skriva användarhandledningar som är enkla att följa och förstå är en av mina största styrkor, oavsett område. Eftersom jag har teknisk utbildning sätter jag mig snabbt in i tekniska produkter och verksamheter. Min bakgrund inom teknisk support gör att jag har god förståelse för slutanvändare av tekniska produkter och kan anpassa teknikinformationen efter deras behov.

Den princip som man följer när man skriver teknisk text passar också bra för många andra ämnesområden, till exempelvis administrativa. Jag kan därför hjälpa dig att skriva alla typer av beskrivande och instruerande texter så att de blir enkla att följa och förstå.