Enligt Svenska Akademins ordbok på nätet, saob.se, så är en kompanjon en "kamrat, kumpan; följeslagare; reskamrat; stallbroder."

Och det är just vad jag vill vara för dig, du som vill utveckla din organisation och dess kundkommunikation. Ja, inte din stallbroder kanske. Men definitivt din kamrat och kumpan. Ditt bollplank i webb- och marknadsföringsdjungeln. Din följeslagare och reskamrat, på den skumpiga färd det ofta är att driva och marknadsföra en verksamhet.

Det är därför jag valt företagsnamnet Kommunikativ kompanjon för min enskilda firma.

Vad jag gör i rollen som din kommunikativa kompanjon

Jag tänker att som din kompanjon tar jag del av dina mål och visioner och hjälper dig att nå dem. Som just din kommunikativa kompanjon är mitt fokus så klart hur du kommunicerar med och marknadsför dig till dina kunder.

Dina nyhetsbrev (eller brist på), dina annonser och trycksaker, dekalen på dina verksamhetsbilar, hur kundtjänst svarar i telefon, dina tekniska manualer, din närvaro i sociala medier. Dina skyltar och din profil på Google.

Som en riktig kompanjon bör så intresserar jag mig för helheten och din verksamhets framgång. Med den stora bilden i bakhuvudet jobbar jag sedan med de delar av din kommunikation som du, eller vi tillsammans, väljer ut.

Vad du bör tänka på innan du tar in mig som din kommunikativa kompanjon

Men! För att jag ska kunna vara en god kompanjon behöver jag i min tur en del saker av dig.

Jag behöver information om din verksamhet och vart du är på väg, för att kunna vandra bredvid dig och bidra till att du når dina mål.

Jag behöver ditt förtroende och din samarbetsvillighet, för att ta fram nytänkande förslag och anpassa dem till att passa just dig.

Till sist behöver jag en del av din tid. Du behöver förbereda dig på att göra plats för nya upplevelser. Sådant du kanske aldrig tänkt på att göra, eller inte intresserat dig för tidigare. Det kan handla om att
• skicka iväg personal och produkter till en studio för fotografering
• granska nya texter till webbplats och webbshop
• bolla tankar kring bildval för inlägg i sociala medier och digitala annonser
• sitta med och skapa ett årshjul för din löpande marknadsföring
• ta fram en marknadsföringsbudget och kommunikationsplan tillsammans med mig.

Utan din närvaro och ditt engagemang så måste jag, och alla andra som jobbar med din marknadsföring och kommunikation, gissa oss fram till vart du är på väg. Och sådana gissningar leder alltför ofta till mycket missnöje och pengar i sjön.

Är du i ett läge där du är beredd på att kavla upp ärmarna och ta din marknadsföring på allvar? Vill du utveckla ditt varumärke och få fart på din marknadsföring – och är du beredd att ägna tid åt saken?

Hör gärna av dig, för i så fall kan jag definitivt tänka mig att slå följe med dig som din kommunikativa kompanjon!

Med vänlig hälsning,
Petra Lindblom

Gå till kontaktsida